Gezondheid van bewegen

  • Home
  • Gezondheid van bewegen

Gezondheid van bewegen

What is health? The ability to adapt (The Lancet, 2009)

Wij willen een verandering teweegbrengen in het paradigma over hoe er naar onderliggende controle principes bij het uitvoeren van verschillende vaardigheden wordt gekeken. Wij lopen achter op andere landen en er is een hele rijke wereld aan kennis!

Op dit moment wordt er vooral beredeneerd vanuit een traditioneel biomedisch denken met een component dominante benadering. Er wordt verondersteld dat functies aan componenten zijn gekoppeld en deze op de een of andere manier aan elkaar gebreid worden om zo te kijken wat daarmee gedaan kan worden. En dit geeft een beperking als je kijkt hoe rijk de mens beweegt. Het zijn niet alleen spieren, botten, ligamenten en pezen. Bewegen is voor een groot deel afhankelijk van de aansturing en interactie van al deze componenten, aangestuurd en georganiseerd worden door ons fantastische brein ofwel het neuromotorische systeem.

Wanneer je hiervan uitgaat dan kun je bewegingen zien vanuit het systeem biologisch denken; de interactie dominante benadering. Dit opent een rijkdom aan informatie die onze software kan laten zien. Deze gedragswetenschap opent weer de weg voor bijvoorbeeld een creatieve fysiotherapeut.

Soap Synergy

The New Generation Software.

Socials

Contact

Email : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © 2022 Soapweer B.V.
Disclaimer & Privacy Policy